Danmarks største udvalg af vandperler!
Dansk webshop
100 dages returret
Gratis fragt ved 249,-

Vandperler til orkideer

Flere blomsterhandlere og kreative personer, har længe brugt dette trick til at pifte deres dekorationer op. Men hvad er det helt præcist de gør? Vandperler er en sjov størrelse. Til at starte med syner de ikke af meget, men smides de i vand natten over, vågner du op til en håndfuld nærmest magiske vandperler, der er vokset op til 200 gange i størrelse. Det er disse vandperler blomsterhandleren bruger til sine orkideer.    

Orkide_vandperler

Se stort udvalg af billige kvalitets vandperler

 

Hvordan plantes orkideer i vandperler?

At plante dine orkideer i vandperler frem for jord er let gjort. I bund og grund skal du opfatte vandperlerne som jord, og plante orkideen som du ellers ville have gjort. Dog er der lidt forarbejde ved at benytte vandperler. Perlerne skal, som nævnt ovenfor, dækkes af vand i ca. 6 - 8 timer for at gøre dem klar. I den tid suger de vandet til sig og vokser sig store.

Når perlerne er klar til brug, trækkes orkideen op af den jord den står i – det kræver til tider lidt ”vold” at få planten fri, men så længe du ikke finder hæksaksen frem, burde din orkide overleve. Herefter fylder du en vase op med dine vandperler og ”planter” orkideen i dem. Det kan være en god idé at vaske / rense orkideens rødder for jord og skidt inden, da det ser pænere ud i vasen. 

OBS! Det er vigtigt at du ikke gemmer orkideens rødder helt væk i vandperlerne. Sørg for at rødderne kan ånde, det vil sige, at nogle af dem skal stikke ovenud af vandperlerne. Derudover skal rødderne så vidt muligt placeres som da de var i jorden, altså godt blandet sammen med perlerne. 

Vandperler

Sådan sikres det bedste resultat længst muligt 

Med tiden vil vandet i perlerne fordampe. Afhængigt at temperatur, indeklima og blomsten kan vandperlerne holde vand i 2 – 4 uger. Når perlerne begynder at svinde i størrelse, kan du evt. fylde nogle nye perler i, eller ganske enkelt ”vande” de perler der allerede er i vasen. De vil derefter suge vandet til sig, og blive store og fine igen – husk at hælde evt. overskyende vand fra når vandperlerne har suget det de kan, så orkideen ikke rådner. 

Det kan somme tider være svært at få orkideen til at stå lige i en vase med vandperler. Men hvis du prøver dig lidt frem, vender og drejer blomsten lidt er det vores erfaring at det nok skal lykkes at få den på ret kurs, om man så må sige. Alternativt kan du benytte en lille blomsterpind, placer dog denne i vasen, inden perlerne tilføjes, da pinden let kan punktere vandperlerne hvis den mases ned bagefter! 

Du kan læse mere om vandperler samt få yderligere inspiration her.

Se stort udvalg af billige kvalitets vandperler

 
Tilbage til oversigten