Vandperler/vandkugler til blomster

Vandperler eller vandkugler er blevet brugt i årtier i landbruget og hos blomsterhandlere. 

Nu er de også blevet populære hjemme i stuerne.

Du kan med fordel putte dem sammen med den nye buket blomster du har fået, og lave pæne blomsterdekorationer, fremfor bare at bruge en almindelig vase - eller måske er det blomsterdekorationen til den næste fest?
Vandperlerne giver et smukt udseende til blomsterne. Det er ganske nemt og kræver ikke andet end en skål, vand, vandperler, blomster og en gennemsigtig vase til disse. 
Det smarte ved vandperler er, at de er genanvendelige og 100% nedbrydelige. Du kan mixe alle farver du har lyst til - se udvalget vi tilbyder her - og få inspiration til farver. 
Du kan sagtens have dem iblandt børn, da de ikke er giftige men består af en saltvandsopløsning. 
Dog anbefaler vi at børn under 3 år ikke bruger dem, uden opsyn af en voksen.

Vandkugler til blomster

 

Du skal bruge vandperler og en blomst 

Du skal starte med at finde ud af hvor mange vandperler/vandkugler du skal bruge til blomsten. I vores poser har vi 10 gram perler i hver pose og dette bliver til 1L. 
Der er lidt forarbejde, da vandperlerne skal lægges i vand i en skål i ca. 6-8 timer, inden de er blevet store og flotte. Derefter er de klar til brug.

Hvordan plantes blomsten så i vandperlerne?

Du finder nogle blomster, du kunne tænke dig at bruge og så putter du dem i vasen og dernæst vandperlerne. Så kan du tilpasse blomsten, så den står lige. 

Vandperler til blomster


Sådan gøder du blomsten med vandkugler 

Du kan - hvis det ønskes, og er nødvendigt for blomsten, blande vandperler og gødning. 
Så putter du først gødning op i en skål uden vand og så lægger du vandperlerne i og lader dem absorbere af gødningen. Dernæst hælder du vand i.
Dette smarte trick medfører at gødningen opsuges i vandperlerne og afgives stille og roligt, sammen med vandet til dine blomster. 

Hvordan får jeg den bedste holdbarhed?

Alt efter hvilke type blomster du vælger, har de en forskellig levetid. 
Vandperlerne holder typisk 2-4 uger, alt efter forskellige parometre. Heriblandt temperaturen, indeklima og selvfølgelig blomsten. Du skal ligeledes være opmærksom på, at en blomsterbuket kræver store mængder vand, så derfor skal du sørge for at den rammer bunden og få direkte vand. 
Men det smarte ved vandperlerne er, at de kan bruges igen og igen. Hvis de begynder at blive små, hælder du blot nyt vand i og så bliver de store og flotte igen.
Hvis du ønsker en anden farvekombination og gerne vil gemme dem du har til en anden blomst, skal du putte de brugte vandperler på et viskestykke til de er helt tørre og små igen og så kan du gemme dem til at pynte i den næste blomst.
En ting vi anbefaler for at undgå bakterier er, at skylle vandperlerne først. Du kan med fordel benytte sulfo, så er du helt sikker på, at de ikke får unødvendige bakterier. 

Få endnu mere inspiration til hvad du kan bruge vandperler til her 

Køb vandperler her


Blomster Blomsterdekoration Fest Bryllup Barnedåb


Tilbage til oversigten

Vi leverer som normalt. Pas på hinanden!