Vandperler gør dit barn klogere - læring med vandkugler

OBS! Vandperler er ikke oprindeligt tænkt til leg, men som pynt og kunstig jord til blomster og planter. Pga. vandperlernes størrelse, anbefales det at børn under 3 år ikke benytter vandperler uden opsyn.

Hos aquaperler.dk sælger vi billige vandperler i alle farver og nuancer. Vores kunder bruger primært vandperlerne til blomsteropsatser herunder især til orkideer samt til pynt i vindueskarmen eller på badeværelset, hvor de opbevares i vaser eller skåle. 

Læs anbefalinger fra Sikkerhedsstyrelse ved små børn

Vi har dog på det seneste fået flere henvendelser fra familier, der bruger vandperlerne på en helt anderledes måde - nemlig til sansestimulerende sysler. Det viser sig, at børn er helt vilde med de små perler dels fordi de er sjove at røre ved, kan hoppe og er rigtig fine at se på. Men mere overraskende elsker de små at lave fodbad med perlerne. Nedenfor er listet nogle af de mange aktiviteter børnene elsker samt nogle aktiviteter der udvikler børnene gennem deres kreativitet med vandperlerne:

  • Fodbad: En vaskebalje eller lignende fyldes med vandperler (disse forberedes dagen inden). Børnene kan herefter "vaske" deres fødder i baljen. Det har vist sig, at have en utrolig afslappende virkning. Det er måske en kombination af strukturen på vandperlerne samt deres kølende effekt. I hvert fald er det et kæmpe hit hos flere af de institutioner vi har været i kontakt med.
  • Finmotorik: Det kræver sin mand eller rettere sit barn at samle vandperlerne op én af gangen med hænderne. De er glatte, runde og glider nemt hen af bordet. Prøv evt. at fange perlerne med en ske, det kan også være en større udfordringen wink
  • Lær farverne: Bland kuglerne godt og grundigt sammen (jo flere forskellige farver jo bedre) og få børnene til at sortere dem efter farver. De kan evt. samle hver enkelt farve i en glas eller ligende gennemsigtig beholder, på den måde kan de tydeligt se de enkelte farver efterhånden som glasset fyldes op. Aktiviteten kan gentages når alle vandperlerne er sorteret.
  • Logisk tankegang: Fyld vandperler i et glas og lad børnene gætte hvor mange de er. Nogle børn bil gætte på 5 andre på en million. Det er sjovt at gætte på antallet, men også vigtigt, da det kan hjælpe barnet med at forstå begrebet "antal". Her kan du også lære børnene at tælle. 
  • Regning: Afhængig af alderen på barnet, kan man via akvititet med vandperlerne lærer barnet små eller større regnestykker. Fx hvis vi har 3 perler og tager 2 mere hvor mange har vi så? Eller hvis vi ganger de 5 blå vandperler med de 4 gule hvor mange bliver det til?
  • Sprog: Børn kan lære mange ting, men alt kræver hjælp og øvelse. Lad børnene bruge vandperlerne og bed dem forklare hvordan de føles. Er det hårde, bløde, glatte, runde, sjove, dejlige, etc. Mange børn vil have besvær med at forklare noget så specielt som en vandperle, som vær forberedt på, at række dem en hjælpende hånd smiley

Ovenstående er bare nogle idéer og eksempler på hvordan du kan bruge vandperlerne sammen med børn. Det er tilmed fantastisk at se de smås reaktion første gang de mærker vandperlerne med deres fingre. Hvis du ikke selv har arbejdet med perlerne før, kan det være svært at forklare hvordan de føles. En ting er dog sikkert, køber du en pose vandperler, er der næsten med statsgaranti glade og underholdte børn i hjemmet - til billige penge! Skulle dine børn blive trætte af vandperler, kan du jo evt. bruge dem til pynt eller i en orkide se her hvordan eller omdanne dem til et smukt kunstværk via organisk grafitti!

 

Se vores store udvalg af vandperler her
Tilbage til oversigten

Vi leverer som normalt. Pas på hinanden!